Seznam najboljših slovenskih rančev za družinsko spoznavanje s konji

Poleg uživanja na svežem zraku in v naravi, imamo KZM družine tudi zelo rade živali. Uživamo v opazovanju in skrbi za njih, pa tudi v spoznavanju. Zato se rade podamo na ranče in turistične kmetije, kjer nas zanimajo predvsem konji (ampak z veseljem opazujemo tudi preostale živali!), uživamo pa tudi v jahalnih uricah in skrbi za te plemenite živali. S tem namenom vam v nadaljevanju ponujamo podrobnejše opise tistih rančev, ki smo jih doživele same, hkrati pa dodajamo seznam preostalih, vključno s konjeniškimi klubi, ki jih želim v prihodnje podrobneje spoznati.

1. Ranč Burger

Ranč Burger Veniše leži v središču neokrnjene narave. Poleg ježe konjev ponuja tudi najeme prostorov za poroke in praznovanja ter najem hotelskih sob, apartmajev skozi celo leto.

2. Ranč Mrcina

Ranč Mrcina se nahaja v prelepem okolju Triglavskega narodnega parka, v vasici Studor v Bohinju. Na njem prebival več živali: ob konjih tudi veliko muc, pes in prašiček.

IMG_2171

3. Mini ranč Šempeter

Posebno doživetje kavbojskih časov v družbi domačih živali je vsekakor razlog za obisk pravega mini kavbojskega ranča. Na ranču si je mogoče ogledati »malo mesto«, v katerem se nahaja banka, saloon, ječa, hiša strahov, muzej kmečke opreme, in še in še.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja